De jaren 80: een decennium dat bekendstaat om zijn kleurrijke mode, iconische muziek en onvergetelijke popcultuur. Het is dan ook geen wonder dat 80’s themafeesten populair zijn en een geweldige manier bieden om even terug in de tijd te reizen. Ben jij benieuwd hoe je het perfecte 80’s feestje geeft? Dat lees je in dit blog!

Uitnodigingen en dresscode

Het begint allemaal met de uitnodigingen. Geef je gasten een voorproefje van wat ze kunnen verwachten door de uitnodigingen in een typische 80’s stijl te ontwerpen. Denk aan felle neonkleuren, geometrische vormen en iconische 80’s lettertypen. Moedig je gasten aan om hun innerlijke 80’s fashionista naar boven te halen. Denk aan schoudervullingen, felle leggings, stonewashed jeans, en legendarische accessoires zoals fluorescerende armbanden en zweetbanden.

Iconische 80’s muziek

De jaren 80 waren een gouden tijdperk voor muziek, en je kunt niet zonder de juiste deuntjes op je feestje. Maak een afspeellijst met hits uit de 80’s van artiesten als Michael Jackson, Madonna, Prince, en Whitney Houston. Zorg ervoor dat je ook enkele klassiekers zoals “Sweet Child o’ Mine” van Guns N’ Roses en “Billie Jean” van Michael Jackson opneemt. Overweeg zelfs om een liveband te boeken die 80’s covers speelt voor een extra dosis nostalgie.

Decoreer in stijl

De juiste decoraties kunnen de sfeer van je 80’s themafeest naar een hoger niveau tillen. Denk aan neonkleurige ballonnen, glow-in-the-dark sterren, en slingers met cassettebandjes. Gebruik ook veel zwart licht om die typische neonkleuren te laten oplichten en de ruimte te transformeren in een 80’s disco.

Fotomomenten

Zorg voor fotomomenten op je feestje door een fotobooth op te zetten met props zoals pruiken, zonnebrillen, en opblaasbare gitaren. Je gasten kunnen dan grappige en memorabele foto’s maken om mee naar huis te nemen als aandenken aan de avond.

Eten en drinken

Laat je gasten proeven van de culinaire hoogstandjes van de 80’s. Serveer klassiekers zoals mini-hamburgers, hotdogs, en kaasfondue. Qua drankjes kun je denken aan cocktails met een 80’s thema (deze kunnen ook alcoholvrij) zoals een Blue Lagoon of een Midori Sour.

Spelletjes en activiteiten

Voeg een vleugje competitie toe aan je feest met 80’s geïnspireerde spelletjes en activiteiten. Bijvoorbeeld een karaoke-set met verschillende 80’s nummers is een perfecte toevoeging voor je perfecte avond. Wanneer je daarbij ook goede partyspeakers plaatst, heb je daarbij ook al je muziek voor de avond.

Bedankjes voor de gasten

Laat je gasten je feest niet met lege handen verlaten. Geef ze bedankjes in de vorm van kleine 80’s-gerelateerde geschenken, zoals retro snoepjes, buttons met 80’s iconen, of zelfs een mixtape met de beste 80’s hits.

Het organiseren van een 80’s themafeest kan een fantastische manier zijn om vrienden en familie samen te brengen voor een avond vol plezier en nostalgie. Met de juiste decoraties, muziek en activiteiten kun je een onvergetelijke reis terug in de tijd creëren. Dus haal die neonkleding uit de kast, stel je afspeellijst samen en bereid je voor op een avond vol 80’s glamour en opwinding!